torsdag den 28. august 2008

hvor går vi hen herfra? (where do we go from here)

Gæsteatelier Hollufgård præsenterer hermed udstillingen "- hvor går vi hen herfra?"
Fredag den 29. august 2008, kl. 16.00 – 18.00 i Skibssmeden, Tværkajen 4-6, indgang fra Havnepladsen, Odense Havn. Udstillingen er kurateret af Billedkunstner Jon Paludan og viser værker af kunstnere fra Fyns Billedkunstnerværksteder, Fyns Billedhugger Værksteder og Fyns Grafiske Værksted. Udstillingen vises til og med den 20. september 2008. Alle dage kl. 13.00 – 18.00.

De deltagende kunstnere er:
Jens Brinkmann, Pia Carlström, Gregers Damgård, Ingrid Duch, Camilla Gaugler, Inge Jakobsen, Kristina Krake, Kurt Dupont Larsen, Ole Lejbach, Pia Løye, Børge C. Meibom, Lars Mikkes, Anders Qvist Nielsen, Yngve Riber, Indigo Richards, Floyd K. Stein, Birgitte Struckmann, Yonna Tornehave, Henrik Troelsen og Lea Udsen.

Udstillingen i Skibssmeden på Odense Havn markerer et ønske om en mere central lokalitet i Odense til at udstille medlemmernes værker. Bygningen udstillingen foregår i, er midlertidigt stillet til rådighed af Odense Kommune for kulturel virksomhed, inden den skal rives helt ned, som del af den fortsatte forvandling på Odense Havn fra industriområde til beboelse og kontorer. Kunstnernes arbejde er desuden en del af problematikken om hvorvidt kulturel aktivitet i et område skal plejes, understøttes og udvikles, eller om der kun skal importeres blåstemplet kultur udefra. Udstillingen arbejder dermed i et frugtbart mellemrum, hvor Gæsteatelieret har mulighed for at definere sig selv på ny.

Med udgangspunkt i oplægget til udstillingen om at inddrage elementer af dialog og samarbejde betegner værkerne, hvad medlemmerne ser af muligheder for nye hybrider og mangfoldighed i forbindelse med det lokale kunstfællesskab. Flere værker indbyder besøgende til at genopdage både sociale og mere formelle muligheder i maleri, skulptur, installation og performance. Værkerne spænder fra hærværkets æstetik og løgnens nødvendighed for at få vores hverdag til at fungere, til udforskning af muligheder for samarbejde og dialog på udstillingen, værkstedet og i lokalsamfundet.

Bedste hilsner

Jon Paludan, kurator
Charlotte Bonde, daglig leder

Ingen kommentarer: